Gårdabilder

Utan år. Foto: Åke Kvillert

Utan år. Foto: Åke Kvillert

Åke Kvillert (1933-2012) föddes i Kristine församling i Göteborg. Han var yngsta barnet och hade sju syskon och en halvsyster. Familjen bodde i Gårda och föräldrarna ägde ett flertal affärer, bland annat en populär konfektyr-, frukt- och tobaksaffär som kallades Lilla Liseberg. Enligt uppgift från en av Kvillerts systrar drev fadern också Göteborgs första musikaffär och en specialaffär för tidningar.

Kvillert arbetade hela sitt liv inom den grafiska branschen, men var också en hängiven fotograf. Favoritmotiv tycks ha varit stadens hamn och kanske särskilt stadsdelen Gårda. Kvillerts bildarkiv finns sedan 2013 hos Folkrörelsernas arkiv i Göteborg och här har vi publicerat ett fyrtiotal av hans Gårdabilder.

 

Permalänk till denna artikel: http://www3.arkivportalen.nu/2014/03/27/gardabilder/

1 kommentar

    • Frank on 2014/07/17 at 01:02
    • Svara

    Denna bild ser ur att vara tagen i Uddevalla hamn. I mitten något till höger skymtar ”Böjda kranen/Banankranen” stämmer även med trävarumagasinen och Skansberget till höger.

    M.v.h.
    Frank B

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.