Arkivens dag på Öckerö lördag 10:e november

Föreningsarkivet i Sydvästra Götaland, Hönö Hembygdsförening, Öckerö Hembygdsförening och Öckerö kommun välkomnar alla på Arkivens dag till en eftermiddag med musik, berättarstund, utställningar och föreläsningar på temat ”Fest och glädje”. Den äger rum i Tönns-Annas hus på Öckerö Hembygdsgård,  kl. 12-16 lördagen den 10 november 2018.  Länk till evenemanget på Facebook.

Hembygdsföreningar ställer ut föremål från högtider på öarna såsom bröllop. Det blir även en berättarstund och livemusik. Samtliga stugor har öppet för visning, med livebakning av ”bagebrö” från klockan 10, och gammaldags fika och smörgåsar till försäljning. Skärmutställningen ska ge en överblick över hur olika typer av föreningar har bidragit till att skapa feststämning med musik och kalas på båtar, samt vardagsglädje genom främjandet av hemslöjd för kreativitet och aktiviteter för ungdomar.
Arkivens dag Öckerö 10.e november 2018Moderator är Kaisa Blank Nordmark, ordförande i Föreningsarkivet i Sydvästra Götaland. Programmet är:

12.00:           Arkivens dag öppnas
12.05:           Invigningstalare Jan Utbult, 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen Öckerö
12:15:           Berättarstund – Tôstmörker anordnas av Hönö Hembygdsförening
13:15:           Arkiv: vad är det? – Jonas Andersson, Föreningsarkivet i Sydvästra Götaland
14.00:           Musikgrupp spelar 14:00-14:30
15.00:           ”Bröllop förr och nu” – föreläsning
15.30:           Arkivens dag avrundas
16.00:           Arkivens dag avslutas

Arkivens dag är gratis och ingen föranmälning behövs.

Fakta: Arkivens dag 2018 är lördag 10 november. Årets tema är ”Fest och glädje”. Föreningsarkivet i Sydvästra Götaland, Hönö Hembygdsförening och Öckerö Hembygdsförening ordnar gratis uppträdande, föreläsningar och utställning för allmänheten i ”Tönns-Annas” på Öckerö Hembygdsgård.

Öppet hus för samtliga hus på hembygdsgården. Föreläsningar om Bröllop då och nu, samt om vad ett arkiv egentligen är. Live berättarstund, musik uppträdande och bakning på gammaldags sätt. Visningar av föremål från Hönö och Öckerö Hembygdsföreningar samt skärmutställning av Föreningsarkivet i Sydvästra Götaland. Kaffe, smörgås och kakor ska finnas till försäljning.

Föreningar får även lämna in material för arkivering under dagen.

Permalänk till denna artikel: http://www3.arkivportalen.nu/2018/11/05/arkivens-dag-pa-ockero-lordag-10e-november/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.