RÖSTER FRÅN 1900-TALET

Mariestad, ABF:s lokaler, onsdag 5 februari kl 14 och 19.

Björn Tropp presenterar inspelade samtal med Mariestadsbor som Sten Johansson gjorde 1978-1988. Banden bevarade på Skaraborgs Föreningsarkiv.

Under åren 1978 till 1988 bandade Sten Johansson, före detta studieombudsman vid ABF i Mariestad, en lång rad intervjuer, eller snarare samtal, med personer som varit verksamma inom den lokala arbetar- och folkrörelsen. I samtalen med ett drygt 70 personer avhandlas såväl fackliga och politiska frågor som vardagens glädjeämnen och bekymmer, i huvudsak ur ett lokalt perspektiv. En del av de intervjuade är födda runt sekelskiftet 1900, andra senare.

Materialet är på många sätt unikt och ger oss en möjlighet att ta del av vanliga Mariestadsbors erfarenheter och åsikter. Vi får berättelser av människor som inte bara upplevt en hissnande samhällsomvandling utan som också aktivt bidragit till att det blev som det blev.

Programmet arrangeras i samarbete med Skaraborgs Föreningsarkiv, ABF Mariestad och Vadsbo museum.

Permalänk till denna artikel: http://www3.arkivportalen.nu/2020/01/29/roster-fran-1900-talet/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.