IF Fellows

[singlepic id=7 w=640 h=480 float=]

Föreningen IF Fellows grundades 1924 med uppgiften ”att genom utövande av idrott höja intresset för den samma och utbilda goda idrottsmän samt verka för en god kamratsanda”.

I föreningens regi bedrevs allmänn idrott (friidrott) som tyvärr fick läggas ner tämligen omgående samt bandy och ishockey.

Ett första försök gjordes att få dammen ”dämmet” till en spelplats för bandyn men det visade sig vara en omöjlig uppgift. Efter långa förhandlingar med Krokslätts F F började Fellows istället spela på Krokslättsvallen. Fellows fick i och med detta för första gången tillgång till en landbana och kunde därmed bjuda in lite större lag för vänskapsmatcher. A.I.K. var det första laget och de dåvarande svenska mästarna Slottsbron gjorde även ett par besök.

Vid denna tidsperioden var det vanligt att spelarna i Fellows utöver bandyn även spelade fotboll på elitnivå. Exempelvis så var Fellows målvakt Göte Karlsson mer känd som ytter i GAIS.

Under 1920- och 30-talet så var Fellows mycket framgångsrika och i det närmaste prenumerade på distriktsmästerskap. Mellan åren 1928 och 1942 så vann Fellows denna titel inte mindre än tio gånger.

1973 slogs I.F. Fellows, Fässbergs I.F. (bandysektionen) och Fässbergs VIK tillsammans i föreningen Fässbergs/Fellows som 1991 bytte namn till Mölndals Bandy.

 

För mer information kontakta Föreningsarkivet i Sydvästra Götaland.

Permalänk till denna artikel: http://www3.arkivportalen.nu/if-fellows/